INZERCE
Japonské lívance
Recept na japonské lívance, které jsou nadýchané jako obláčky.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 2 ks Vejce
- 11⁄2 lžíce cukr
- 1⁄2 lžíce Vanilkový extrakt
- 2 lžíce máslo
- 11⁄2 lžíce plnotučné mléko
- 1⁄2 čajová lžička citronová šťáva
- 1⁄2 lžíce Sůl
- 1 lžíce prášek do pečiva
- 3⁄4 šálky mouka hladká speciální
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Rozdělte vejce na žloutky a bílky. Bílky dejte do velké mísy a žloutky do menší mísy.
2. Krok
Přidejte k žloutkům 0,5 lžičky cukru, vanilkový extrakt, měkké máslo, plnotučné mléko, citronovou šťávu, sůl, kypřící prášek a hladkou mouku. Dobře promíchejte.
3. Krok
Ušlehejte bílky do pěny. Během šlehání postupně přidávejte zbývající cukr.
4. Krok
Pomocí šlehače opatrně vmíchejte bílkovou pěnu do směsi s žloutky.
5. Krok
Nalijte těsto do silikonové formy a pečte na pánvi s pokličkou na mírném ohni asi 10 minut z každé strany.