Zdroj: Pixabay
Jak vyrobit uzenou grilovací omáčku Chipotle od nuly
Tato uzená chipotle omáčka je skvostnou směsí kouřové, pikantní a lehce pálivé chuti. Je to všestranná omáčka, která se skvěle hodí ke grilovaným pokrmům, grilovanému masu, hamburgerům nebo třeba jako salsa na tacos. Dodejte svým oblíbeným jídlům autentický mexický nádech díky této snadno připravitelné omáčce plné chuti.
Ingredience
- 2 Konzervované papričky chipotle v omáčce adobo
- 1 polévková lžíce Omáčka adobo (z konzervovaných papriček chipotle)
- 3 Zralá římská rajčata
- 1 Malá bílá cibule, rozčtvrcená
- 3 stroužky Česnek, oloupaný
- 1 polévková lžíce olivový olej
- sůl
- 1 polévková lžíce uzená paprika
- 1⁄2 šálek voda
Nejnovější letáky
Postup
Nastavte gril na středně vysoký žár. Rajčata, cibuli a česnek položte na tác a pokapejte olivovým olejem. Dochuťte špetkou soli.
Položte tác na gril a za občasného otáčení zeleninu asi 10 minut opékejte, dokud není měkká a zuhelnatělá.
Zeleninu sundejte z grilu a nechte ji mírně vychladnout.
V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte grilovanou zeleninu, papričky chipotle, omáčku adobo, uzenou papriku a vodu.
Rozmixujte do hladka. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte více vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte další solí.
Uzená chipotle omáčka je připravena k podávání nebo ji můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až 1 týden.