Zdroj: Freepik
Jak vyrobit skořicové listové těsto Twists
Pečivo Twists, které je plné jednoduchých, ale chutných ingrediencí, vždy vyvolá vzpomínky na dětství!
Ingredience
- 2 listy Z listového těsta
- 2 pl granulovaného cukru
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 polévková lžíce Nesoleného másla (rozpuštěného)
- 1 vejce na potření těsta
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. To je velmi důležité, protože pečení těsta při správné teplotě zajistí, že se krásně nafoukne.
Listové těsto rozválejte a vyrovnejte případné záhyby. Při práci s těstem dbejte na to, aby bylo studené. Tento tip je můj starý známý - s těstem se pak mnohem lépe manipuluje!
Smíchejte krystalový cukr a skořici. Odložte stranou.
Jeden plát listového těsta rovnoměrně potřete rozpuštěným máslem. Ujistěte se, že jsou pokryta všechna zákoutí, což pomůže spojit cukr a nechat ho řádně přilnout.
Stejný plát těsta rovnoměrně posypeme směsí cukru a skořice. Touto částí nešetřete - právě ona dodá twistům lahodnou sladkost a pikantní teplo.
Druhý list položte na první list. Jemně je přitiskněte, aby se spojily.
Těsto nakrájejte na 1 palec široké proužky. Kvůli přesnosti používám raději nůž na pizzu, ale stejně dobře poslouží i ostrý nůž.
Několikrát každý proužek otočte, aby se vytvořily zákruty. Zjistil jsem, že většinou stačí asi tři otočení.
Každou otočku potřete rozšlehaným vejcem. Poznámka pro sebe: To jim dodá žádoucí zlatavý lesk.
Uspořádejte závitky na plech vyložený pergamenovým papírem a nechte mezi jednotlivými závitky volný prostor.
Pečte 15-20 minut, dokud nejsou závitky zlatohnědé a křupavé.
Před podáváním je nechte vychladnout. Cukr tak zkrystalizuje a pečivo ztuhne.