Jahodový osvěžující dort
Dnes vám připravím jahodový dort, který zvládne určitě každý. Přiznávám se, předělal jsem můj recept na nepečený dort a nahradil piškoty jemným a nadýchaným těstem. Dort obsahuje lahodnou jahodovou náplň.
Ingredience
Cestou:
- 4 kus vejce
- 165 g krupicový cukr
- 4 polévková lžíce rostlinný olej
- 180 g mouka hladká speciální
- 1 pl vanilková pasta
Na krém:
- 400 ml šlehačka
- 300 g zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce vanilkový cukr
- 1 čl citronová kůra
Na ovoce část:
- 200 g Jahodové pyré
- 1 ks Tvarohové želé červené
Pro dekoraci:
- 200 g Jahody
- máta
Nejnovější letáky
Postup
Těsto připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme cukr a sůl a šleháme do pevných špiček. Přidáme žloutky smíchané s olejem, vanilkovou pastu zašleháme a nakonec jemně promícháme přesátou hladkou mouku. Pečeme v kulaté formě o průměru 19 cm, která je vyložená pečicím papírem a okraje vymazané máslem. Teplota 180 stupňů 45 minut na režimu horní-dolní ohřev. Po upečení korpus rozdělíme na 2 části.
Krém připravíme smícháním vyšlehané smetany na šlehání s 3PL vanilkového cukru a ostatními ingrediencemi. Postupně pomocí ozdobného sáčku nanášíme na těsta, přičemž mezi jednotlivé vrstvy přidáme i nakrájené jahody. Na 2 patro dortu si připravíme ovocné náplň podle návodu na obalu dortového želé, kde místo části vody přidáme jahodové pyré.
TIP: Můžeme také použít jiné sezónní ovoce a rovněž si můžeme usnadnit čas - místo korpusu použijeme sušenky nebo jiné sušenky.