Jahodový koláč s pudinkem
Jahodový koláč s pudinkem je lahodný dezert, který spojuje svěží jahody s krémovým pudinkem a křehkým těstem.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 Lžíce práškového cukru
- 150 g měkkého másla
- 3 kus žloutky
- pů prášku do pečiva
- 500 g jahôd
- 500 ml mléka
- 1 ks vanilkový pudinkový prášek
- 80 g cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na cca180 stupňů Celsia. Vymažte a vysypte formu na dort s průměrem 24 cm.
V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, žloutky a prášek do pečiva, dokud nevznikne těsto. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
Koláč upečte cca 25 minut, nebo dokud není krásně zlatavý.
Připravte pudink podle návodu na obalu, ale použijte pouze 80 g cukru. Nechte vychladnout.
Vyčistěte a umyjte jahody. Odstraňte stonky a nakrájejte na kousky.
Na vychladlý koláč naneseme pudink, rozetřeme na vrstvu. Přidejte jahody.
Smetanu šlehejte do tuhého stavu a nakonec ji naneseme na vrchol koláče.
Jahodový koláč nechte v lednici odpočinout minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc.