INZERCE

Jahodová pěna

Jahodová pěna je lehký a nadýchaný dezert, který se často připravuje z čerstvých jahod, cukru a šlehačky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g jahôd Přidáno do
  • 1 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 3 ks bílky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Jahody omyjeme a zbavíme je stonků. Pokud používáme mražené jahody, necháme je rozmrazit.

2. Krok

Jahody nasekáme a vložíme do mixéru spolu s cukrem a citronovou šťávou. Rozmixujeme vše do hladka.

3. Krok

V mističce ušleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu.

4. Krok

Do mixu s jahodami postupně vmícháme ušlehané bílky.

5. Krok

Směs dáme do misky a dáme do mrazáku na minimálně 3 hodiny, dokud vše zcela neztuhne.

6. Krok

Před podáváním můžeme jahodovou pěnu ozdobit extra jahodami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty