INZERCE
Jahodová pěna
Jahodová pěna je lehký a nadýchaný dezert, který se často připravuje z čerstvých jahod, cukru a šlehačky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g jahôd
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 150 g cukru
- 3 ks bílky
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Jahody omyjeme a zbavíme je stonků. Pokud používáme mražené jahody, necháme je rozmrazit.
2. Krok
Jahody nasekáme a vložíme do mixéru spolu s cukrem a citronovou šťávou. Rozmixujeme vše do hladka.
3. Krok
V mističce ušleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu.
4. Krok
Do mixu s jahodami postupně vmícháme ušlehané bílky.
5. Krok
Směs dáme do misky a dáme do mrazáku na minimálně 3 hodiny, dokud vše zcela neztuhne.
6. Krok
Před podáváním můžeme jahodovou pěnu ozdobit extra jahodami.