Zdroj: fpwing from Getty Images
Jablečný koláč z jogurtového těsta
Křehký a lahodný jablečný koláč, který je jednoduchý na přípravu. Těsto je lehké a nadýchané díky použití jogurtu a náplň z čerstvých jablek dodává koláči sladkost a šťavnatost.
Ingredience
těsto
- 2 šálky jogurt
- 4 šálky hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 80 g máslo
- 80 g cukr
náplň
- 4 ks jablka
- 1 lžička skořice
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C.
Namíchejte suroviny na těsto - jogurt, mouku, cukr, máslo a prášek do pečiva. Vypracujte hladké těsto a dejte ho odpočívat do chladničky na 20 minut.
Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádra a nakrájejte je na tenké plátky. Přidejte skořici a promíchejte.
Těsto vyndejte z chladničky a rozválejte jej na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rovnoměrně na něj rozložte nakrájená jablka.
Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, dokud koláč není zlatavě hnědý. Než koláč podáváte, nechte ho vychladnout a posypte práškovým cukrem.