Zdroj: Pixabay
Italské penne all'amatriciana
Penne all'amatriciana je tradiční italské jídlo. Jedná se o těstoviny penne podávané s pikantní rajčatovou omáčkou s pancettou a cibulí. Tento recept je rychlý a relativně jednoduchý na přípravu a nabízí skvělou alternativu klasických těstovin.
Ingredience
- 400 g těstovin penne
- 150 g pancetty
- 1 velká cibule
- 1 Lžíce olivového oleje
- 400 g konzervovaných strouhaných rajčat
- sůl a pepř podle chuti
- 50 g nastrouhaného pecorino sýra
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci osmahneme na olivovém oleji pancettu nakrájenou na kousky. Když je pancetta krásně zlatavě hnědá, vyjmeme ji a necháme ji na straně.
Do stejného hrnce přidáme nakrájenou cibuli a podusíme ji, dokud nezezlátne.
Přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vařit asi 20 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny penne v osolené vodě dle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do omáčky.
Přidáme smaženou pancettu a vše důkladně promícháme.
Na talíři jídlo ozdobíme nastrouhaným pecorino sýrem. Penne amatriciana je na světě!