Zdroj: Pixabay: mp1746
Italské kuřecí těstoviny Penne
Uvařit a vychutnat si tento vydatný pokrm z kuřecího masa penne je něco nesmírně uspokojivého.
Ingredience
- 2 Kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 2 šálky těstoviny penne
- 1⁄4 šálek olivový olej
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 konzervy Nakrájená rajčata, okapaná
- 1⁄2 šálek bílé víno
- 1⁄2 čajová lžička červené pepřové vločky
- 1⁄2 šálek čerstvé lístky bazalky, nasekané
- 1⁄2 šálek Parmezán, nastrouhaný
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením velkého hrnce lehce osolené vody na těstoviny. Tím zajistíte, že se těstoviny nebudou lepit, a zvýrazníte jejich chuť.
Zatímco se voda ohřívá, nakrájejte kuřecí prsa na kousky. Ochucení kuřete v této fázi dodá masu hlubokou chuť. Použijte sůl a pepř nebo jiné oblíbené koření.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Kuřecí kousky začněte smažit, dokud nejsou propečené a lehce zlatavé. Tento proces obvykle trvá asi 7-10 minut v závislosti na velikosti kuřecích kousků.
Na stejnou pánev přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní. Při tomto pomalém vaření se uvolní jemné chutě cibule a česneku, které krásně doplní kuřecí maso.
Jakmile se cibule a česnek začnou vařit, měla by se voda vařit. Přidejte těstoviny penne a uvařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
Na pánev přidejte okapaná nakrájená rajčata, bílé víno a vločky červené papriky. Tuto směs vařte asi 10 minut, aby se chutě spojily. Alkohol z bílého vína se odpaří a zanechá hlubokou, bohatou chuť, která se dobře snoubí s kyselostí rajčat.
Těstoviny slijte a přidejte je na pánev s kuřecím masem a omáčkou. Promíchejte je a nechte ještě 2 minuty vařit, aby těstoviny nasály chutě z omáčky.
Na závěr stáhněte z ohně a vmíchejte čerstvou bazalku a parmazán. Teplo pokrmu sýr jemně rozpustí a bazalka si zachová svou zářivou barvu.