Zdroj: dulezidar for iStockPhotos
Italské brodo (italský kuřecí vývar)
Italské brodo je jedna z mých nejoblíbenějších polévek. Tento výživný a vydatný pokrm potěší celou rodinu a přinese na náš stůl kousek Itálie. Protože se vývar vaří několik hodin, může plně rozvinout své hluboké a bohaté chutě. Je to opravdu pokrm připravený s láskou a oddaností.
Ingredience
- 1 celý Kuře
- 2 mrkev
- 2 Stonky celeru
- 1 velké Cibule
- 1 svazek Petržel
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Recept na italské brodo nejprve důkladně omyjte a vložte kuře do velké pánve. Dbáme na to, aby byl hrnec dostatečně velký a kuře mohlo být zcela pokryto vodou.
Mrkev, celer a cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte do hrnce spolu s bobkovým listem a malým svazkem petrželky. Zeleninu raději krájím na větší kousky, protože si během dlouhého vaření zachová strukturu a lépe uvolní svou chuť.
Naplňte pánev studenou vodou tak, aby bylo kuře zcela zakryté. Častou chybou je použít nejprve horkou vodu, ale studená voda je nezbytná, aby byl vývar čirý a nezakalil se.
Pomalu přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, abyste získali čirý vývar.
Brodo vařte asi 2,5 až 3 hodiny. Pravidelně kontrolujeme, zda kuře a zelenina uvolnily dostatek chuti. Sůl přidávám vždy až na konci, kdy mohu posoudit konečnou chuť vývaru.
Jakmile je kuřecí vývar hotový, vyjměte zeleninu a kuře. Vývar přelijte přes jemné síto a podávejte. Kuřecí maso a zeleninu můžete jíst odděleně nebo je vrátit do vývaru.