INZERCE

Zdroj: dulezidar for iStockPhotos

Italské brodo (italský kuřecí vývar)

Italské brodo je jedna z mých nejoblíbenějších polévek. Tento výživný a vydatný pokrm potěší celou rodinu a přinese na náš stůl kousek Itálie. Protože se vývar vaří několik hodin, může plně rozvinout své hluboké a bohaté chutě. Je to opravdu pokrm připravený s láskou a oddaností.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 celý Kuře Přidáno do
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 2 Stonky celeru Přidáno do
  • 1 velké Cibule Přidáno do
  • 1 svazek Petržel Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Recept na italské brodo nejprve důkladně omyjte a vložte kuře do velké pánve. Dbáme na to, aby byl hrnec dostatečně velký a kuře mohlo být zcela pokryto vodou.

2. Krok

Mrkev, celer a cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte do hrnce spolu s bobkovým listem a malým svazkem petrželky. Zeleninu raději krájím na větší kousky, protože si během dlouhého vaření zachová strukturu a lépe uvolní svou chuť.

3. Krok

Naplňte pánev studenou vodou tak, aby bylo kuře zcela zakryté. Častou chybou je použít nejprve horkou vodu, ale studená voda je nezbytná, aby byl vývar čirý a nezakalil se.

4. Krok

Pomalu přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, abyste získali čirý vývar.

5. Krok

Brodo vařte asi 2,5 až 3 hodiny. Pravidelně kontrolujeme, zda kuře a zelenina uvolnily dostatek chuti. Sůl přidávám vždy až na konci, kdy mohu posoudit konečnou chuť vývaru.

6. Krok

Jakmile je kuřecí vývar hotový, vyjměte zeleninu a kuře. Vývar přelijte přes jemné síto a podávejte. Kuřecí maso a zeleninu můžete jíst odděleně nebo je vrátit do vývaru.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty