Zdroj: FB: Varenie je radosť
Išelské dortičky
Chutné išelské dortičky, které se hodí ke kávě nebo čaji.
Ingredience
- 200 g Mletých mandlí
- 200 g cukru
- 3 kus vejce
- 160 g masla
- 100 g čokolády
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 lžička rumu
Nejnovější letáky
Postup
Začínám rozpuštěním másla, které poté nechám vychladnout. To je důležité, aby nám následně nezvadlo vejce. Při mnoha mých pokusech jsem zjistil, že tohle je klíčové. Mezitím si v misce smíchám mleté mandle, cukr, kypřící prášek a špetku soli.
Do mandlové směsi poté vmíchám vejce, ochlazené máslo a rum. Tím získám těsto, které vyložím do formy na muffiny. Během mých přípravných procesů jsem zjistil, že výborně se mi osvědčilo těsto před pečením nechat ještě asi 15 minut odpočinout, aby se dobrý přípravou propletené ingredience vzájemně propojily.
Nakonec dortíčky peču při 180 stupních asi 15-20 minut, dokud nejsou zlatohnědé a pevné na dotek. Zvláště během pečení je důležité pečlivě pozorovat, aby se nám dortíčky nepřipálily.
Mezitím si na sporáku rozpustím čokoládu, kterou pak pomocí lžíce nanáším na dortíčky a ozdobím je mandlemi.