INZERCE
Zdroj: Canva
Hrušková buchta
INZERCE
Ingredience
porce
12
Těsto:
- 250 g mouka hladká speciální
- 125 g Cukr
- 125 g Olej
- 125 g Olej
- 1 ks vejce
- 1 bal prášek do pečiva
Pro náplň:
- 4 ks Větší hrušky
- 1 Balíček vanilkový pudink
- 500 ml mléka
- 2 lžíce Cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme těsto. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, máslo a vejce. Všechno spolu promícháme a vypracujeme těsto.
2. Krok
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme zchladit do lednice na půl hodiny.
3. Krok
Prozatím se pustíme do přípravy hruškové náplně. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky.
4. Krok
Puding připravíme podle návodu na obalu s tím, že cukr přidáme pouze poloviční.
5. Krok
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané formy na pečení. Na těsto položíme hrušky a zalijeme pudingovou náplní.
6. Krok
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně hodinu.
7. Krok
Hotový koláč necháme vychladnout a potom ho můžeme posypat moučkovým cukrem.