Hrnkový koláč z cukety
Cuketový koláč hrnkový je vynikající způsob, jak zužitkovat nadbytečnou zeleninu z vaší zahrady. Tento hrnkový recept je jednoduchý a rychlý, takže jej zvládne i méně zkušený kuchař.
Ingredience
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 3 velké vejce
- půl hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek bílého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- půl lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky soli
- půl lžičky mleté skořice
- čtvrt lžičky mletého muškátového oříšku
Nejnovější letáky
Postup
Údaje v receptu jsou uváděně pro hrnky o velikosti 250 ml. Předehřejte troubu na 180°C. Na dno a okraje pekáč o velikosti 23 x 33 cm vložte papír na pečení nebo hladkou stranou potřete tukem.
V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, vejce, olej, cukr a vanilkový extrakt.
V další míse promíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek.
Pomalu přimíchejte suchou směs k cuketové směsi a míchejte, dokud nejsou obě směsi plně spojeny.
Přeneste těsto do pekáčku a pečte v předehřáté troubě po dobu asi 50 minut nebo do doby, dokud vložená špejle do středu koláče nevyjde čistá.
Nechejte koláč zchladnout před podáváním. Sladký cuketový koláč hrnkový je hotový!