INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Hrnkový koláč se žmolenkou
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto
- 1 hrnek hladká mouka
- 1 lžička Suché droždí
- 1⁄2 hrnek mléko
- 1⁄2 lžička sůl
- 2 lžíce cukr
- 3 lžice máslo
- 1 ks vejce
Náplň
- 1 kg jalbká
- 1 hrnek cukr
- 1 lžička skořice
Žmolenka
- 1 hrnek hladká mouka
- 1⁄2 hrnek cukr
- 1⁄2 hrnek máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Příprava těsta: Zmíchejte mouku, droždí, mléko, sůl, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Těsto nechte kynout na teplém místě po dobu cca 1 hodiny.
2. Krok
Příprava náplně: Jablká smíchejte s cukrem a skořicí.
3. Krok
Příprava žmolenky: V míse smíchejte mouku s cukrem, přidejte máslo a rukama vytvořte drobenku.
4. Krok
Sestavení koláče: Na vymazaný plech vyložte vykynuté těsto, na něj rozložte jablká a posypte žmolenkou. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 25-30 minut.
5. Krok
Po upečení nechte koláč mírně vychladnout, poté podávejte.