INZERCE
Zdroj: 1195798 from pixabay
Hrnkový chléb
Jednoduchý recept na domácí chléb bez nutnosti vážení surovin. Hrnkový chléb je perfektní pro začátečníky v pečení a jeho výsledná chut' vás jistě nadchne.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 2 hrnky hladká mouka
- 3 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek Teplá voda
- 1 Lžíce sůl
- 1 lžička cukr
- 1 sk sušené droždí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Do mísy si nasypeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme sůl, cukr a sušené droždí.
2. Krok
Přilijeme teplou vodu a vše důkladně promícháme. Vznikne nám měkké těsto, které necháme přikryté utěrkou kynout na teplém místě asi hodinu a půl.
3. Krok
Když těsto vykynulo, vysypeme ho na pomoučněný vál a dáme do pekáčku nebo formy na pečení.
4. Krok
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 35 – 40 minut. Chléb je hotov, když po poklepaní na spodní stranu zní dutě.
5. Krok
Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.