INZERCE
Hovězí stroganoff
Toto je recept na hovězí maso Stroganov, což je tradiční ruské jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Hovězí maso
- 2 ks cibule
- 250 g čerstvé houby
- 2 lžíce Hladká mouka
- 100 ml Smetana na vaření
- 100 ml Hovězí vývar
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce Hořčice
- 1 lžíce Worcestrová omáčka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na tenké proužky.
2. Krok
Cibuli a žampiony očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a maso z obou stran opečte. Poté ho vyjměte a dejte stranou.
4. Krok
Na stejné pánvi osmažte cibuli dozlatova. Přidejte houby a vařte je, dokud nezměknou.
5. Krok
Pak přidejte mouku, dobře promíchejte a asi minutu povařte. Poté přidejte hovězí vývar a nechte směs zhoustnout.
6. Krok
Přidejte smetanu na vaření, přidejte hořčici a worcestrovou omáčku a vše promíchejte.
7. Krok
Vraťte maso na pánev, posypte ho solí a pepřem a vařte dalších 10 minut.