INZERCE
Hovězí s těstovinovou rýží

Hovězí s těstovinovou rýží

Tento recept je řecká klasika. Samozřejmě každá oblast v Řecku má ten zaručeně nejlepší a originální. Tedy bavíme se o jídle nazývaném giouvetsi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího předního masa nakrájeného na větší kostky cca x 5 cm Přidáno do
  • 400 g těstovinové rýže Přidáno do
  • 3 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kousky Přidáno do
  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno Přidáno do
  • 2 lžíce rajského protlaku Přidáno do
  • 60 ml a 4 lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • čili vločky Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 6 kuliček nového koření Přidáno do
  • 2 cca l horké vody já používám Pí vodu BCS Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1. Maso osolte a opepřete. Na široké pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka ze všech stran orestujte. Přidejte cibuli, řapíkatý celer, okořeňte čili vločkami, bobkovým listem, novým kořením a společně s masem ještě 2-3’ restujte. Vmíchejte rajčatový protlak a ještě 1’ opékejte. Zalijte polovinou vody a duste doměkka.

2. Krok

2. Rozehřejte druhou pánev se čtyřmi lžícemi olivového oleje, nasypte těstovinovou rýži a 1’ opékejte do zlatava (ne do tmava). Dejte stranou.

3. Krok

3. Předehřejte troubu na 190 – 200 stupňů. Do zapékací mísy dejte uvařené maso, vývar z masa, těstovinovou rýži a zbytek horké vody. Odměřte jeden díl těstoviny na cca 3 díly tekutiny. Dochuťte solí a pepřem.

4. Krok

4. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 25’- 30’. V průběhu zapékání promíchejte a dochuťte petrželovou natí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty