Zdroj: ribeirorocha from Getty Images
Hovězí pupek s cibulkou
Tento recept na hovězí pupek s cibulkou je jeden z mých rodinných oblíbených jídel, které připravuji už léta.
Ingredience
- 1 kg hovězího pupku
- 3 ks velké cibule
- 4 Lžíce slunečnicového oleje
- 2 Lžíce Soli
- 1 lžička pepře
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že si připravíme všechny ingredience. Z osobní zkušenosti doporučuji nechat hovězí pupkek vychladnout na pokojovou teplotu, aby se lépe pekl.
Poté si na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme hovězí pupek, osolíme a opepříme a ze všech stran ho pečeme do doby, než je zlatohnědý.
Mezitím se ostrým nožem pokusíme co nejjemněji nakrájet cibule. Nejlepší je, když cibuli krájíme přes vlákna, pak se při pečení nerozpadne.
Jakmile je maso připravené, přidáme do pánve nakrájenou cibuli a počkáme, až změkne.
Pak přidáme hovězí vývar a česnek. Vše přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme maso asi 2 hodiny dusit.