Hovězí přední na divoko
Hovězí přední na divoko je lahodné jídlo, které se vyznačuje hovězím masem duseným v červeném víně s aromatickými bylinkami a kořením. Tento recept dodává masu bohatou chuť a měkkou texturu, která se rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 1 kg hovězího předního
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- mrke
- 2 Lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 ml červeného vína
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce medu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete je z obou stran.
Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a osmažte na něm hovězí maso, dokud není ze všech stran zlatavě hnědé. Poté vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
Do stejného hrnce přidejte cibuli a česnek a osmažte je, dokud nezezlátnou. Přidejte mrkve a pokračujte v pečení dalších 2-3 minuty.
Přidejte hladkou mouku do hrnce a promíchejte, aby se spojila se šťávou z masa a zeleniny.
Postupně přilijte hovězí vývar a červené víno do hrnce, stále míchejte, aby se vytvořila omáčka.
Vraťte hovězí maso do hrnce a přidejte med, sušený rozmarýn a tymián. Dobře promíchejte.
Snížte teplotu a vařte na mírném ohni přikryté asi 2-3 hodiny, nebo dokud se hovězí maso stane měkkým a vláčným.
Omáčku můžete případně zahustit, pokud je příliš řídká, nebo naopak naředit vodou, pokud je příliš hustá.
Před podáváním ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.