INZERCE

Hovězí přední na divoko

Hovězí přední na divoko je lahodné jídlo, které se vyznačuje hovězím masem duseným v červeném víně s aromatickými bylinkami a kořením. Tento recept dodává masu bohatou chuť a měkkou texturu, která se rozplývá na jazyku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězího předního Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • mrke Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 250 ml červeného vína Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce medu Přidáno do
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu Přidáno do
  • 1 lžička sušeného tymiánu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete je z obou stran.

2. Krok

Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a osmažte na něm hovězí maso, dokud není ze všech stran zlatavě hnědé. Poté vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.

3. Krok

Do stejného hrnce přidejte cibuli a česnek a osmažte je, dokud nezezlátnou. Přidejte mrkve a pokračujte v pečení dalších 2-3 minuty.

4. Krok

Přidejte hladkou mouku do hrnce a promíchejte, aby se spojila se šťávou z masa a zeleniny.

5. Krok

Postupně přilijte hovězí vývar a červené víno do hrnce, stále míchejte, aby se vytvořila omáčka.

6. Krok

Vraťte hovězí maso do hrnce a přidejte med, sušený rozmarýn a tymián. Dobře promíchejte.

7. Krok

Snížte teplotu a vařte na mírném ohni přikryté asi 2-3 hodiny, nebo dokud se hovězí maso stane měkkým a vláčným.

8. Krok

Omáčku můžete případně zahustit, pokud je příliš řídká, nebo naopak naředit vodou, pokud je příliš hustá.

9. Krok

Před podáváním ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty