INZERCE
Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou

Karbanátky jsou českou klasikou, kterou doma připravuje snad každý. Nejedná se o nic složitého, k jejich přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a poctivě namleté maso. A hned se vám celý dům rozvoní, jako když jste byli u babičky na prázdninách.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Suroviny

  • 700 g masa hovězího mletého z Řeznictví Globus Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 5 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce kremžské hořčice Přidáno do
  • 1 starší rohlík namočený v mléce Přidáno do
  • 1 lžíci majoránky Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • strouhanku na obalení Přidáno do
  • vepřové sádlo na smažení Přidáno do

Na marmeládu z červené cibule

  • 50 g třtinového cukru Přidáno do
  • 1 skořici Přidáno do
  • 1 Badyán Přidáno do
  • 50 ml portského vína Přidáno do
  • 3 cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

1

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
2. Krok

Nejprve si namočíme starší rohlík nebo housku do mléka, aby nám dostatečně změkl a lépe se spojil s mletým masem. Mleté maso dáme do větší misky, nakrájíme si cibuli a česnek. Cibuli je dobré lehce orestovat jen na pár minut, ať změkne. Poté ji přidáme do směsi mletého masa spolu s dalšími ingrediencemi, majoránkou, rozmíchanými vejci a hořčicí.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
3. Krok

Přidáme vymačkané housky, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme tak, aby se daly tvořit krásné bochánky.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
4. Krok

3

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
5. Krok

Vytvarované karbanátky postupně obalujeme ve strouhance a dáváme rovnou smažit.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
6. Krok

Na rozpálenou pánev s vepřovým sádlem. Smažíme pozvolna na střední stupeň, aby se nám směs pěkně propekla z obou stran do zlatova.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
7. Krok

Takto usmažené karbanátky můžeme hned servírovat.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
8. Krok

5

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
9. Krok

Ke karbanátkům můžete podávat třeba marmeládu z červené cibule, která se skvěle hodí třeba i k burgerům.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
10. Krok

Nakrájíme si 3 střední červené cibule, v rendlíku si pomalinku necháme zkaramelizovat třtinový cukr spolu s badyánem a skořicí.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
11. Krok

Jakmile je karamel rozpuštěný, zalijeme jej tmavým portským vínem, aby vznikl sirup. Do něj vkládáme cibuli nakrájenou na nudličky, promícháme a necháme pod pokličkou dusit do měkka. Cibule pustí hodně šťávy, tak to bude trvat skoro hodinu na mírném stupni. Během dušení občas promícháme, aby se nepřipálil sirup.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
12. Krok

8

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1
13. Krok

Karbanátky lze servírovat skoro s čímkoliv, například s bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou, salátem a marmeládou z červené cibule.

Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty