:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/bf06dd056dd7d8cedae6209c1936af.jpeg)
Hovězí mleté karbanátky s cibulovou marmeládou
Karbanátky jsou českou klasikou, kterou doma připravuje snad každý. Nejedná se o nic složitého, k jejich přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a poctivě namleté maso. A hned se vám celý dům rozvoní, jako když jste byli u babičky na prázdninách.
Ingredience
Suroviny
- 700 g masa hovězího mletého z Řeznictví Globus
- 2 cibule
- 5 stroužky česneku
- 2 Lžíce kremžské hořčice
- 1 starší rohlík namočený v mléce
- 1 lžíci majoránky
- sůl a pepř
- strouhanku na obalení
- vepřové sádlo na smažení
Na marmeládu z červené cibule
- 50 g třtinového cukru
- 1 skořici
- 1 Badyán
- 50 ml portského vína
- 3 cibule
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/f18e70538e727fdfb2fa41bfcdbfc7.jpeg)
Nejprve si namočíme starší rohlík nebo housku do mléka, aby nám dostatečně změkl a lépe se spojil s mletým masem. Mleté maso dáme do větší misky, nakrájíme si cibuli a česnek. Cibuli je dobré lehce orestovat jen na pár minut, ať změkne. Poté ji přidáme do směsi mletého masa spolu s dalšími ingrediencemi, majoránkou, rozmíchanými vejci a hořčicí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/8b51ddca2c93f7f91b8bd5e2fdbd51.jpeg)
Přidáme vymačkané housky, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme tak, aby se daly tvořit krásné bochánky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/9213196079c56647dc6b8d7dcb26b1.jpeg)
3
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/f346f1df33a266c257d0e548e53e06.jpeg)
Vytvarované karbanátky postupně obalujeme ve strouhance a dáváme rovnou smažit.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/be1fc804332e6e7aa2da22cc38d42f.jpeg)
Na rozpálenou pánev s vepřovým sádlem. Smažíme pozvolna na střední stupeň, aby se nám směs pěkně propekla z obou stran do zlatova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/792512b80bc94e1316179c11307392.jpeg)
Takto usmažené karbanátky můžeme hned servírovat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/8c885f8aae4dc95c5effec6f766f01.jpeg)
5
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/f1d0ae8b0d2aed7da0ee8591f1ce45.jpeg)
Ke karbanátkům můžete podávat třeba marmeládu z červené cibule, která se skvěle hodí třeba i k burgerům.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/56854f3d02eb3fbd4b8f51024e4f5b.jpeg)
Nakrájíme si 3 střední červené cibule, v rendlíku si pomalinku necháme zkaramelizovat třtinový cukr spolu s badyánem a skořicí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/ef53bd953097e346f1ad2821759c83.jpeg)
Jakmile je karamel rozpuštěný, zalijeme jej tmavým portským vínem, aby vznikl sirup. Do něj vkládáme cibuli nakrájenou na nudličky, promícháme a necháme pod pokličkou dusit do měkka. Cibule pustí hodně šťávy, tak to bude trvat skoro hodinu na mírném stupni. Během dušení občas promícháme, aby se nepřipálil sirup.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/dbcce966a0d921535cce0fbd902e58.jpeg)
8
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/35fe19ac7a05fddea3f7de8cd00a2d.jpeg)
Karbanátky lze servírovat skoro s čímkoliv, například s bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou, salátem a marmeládou z červené cibule.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fH0IZMXaDAmh4RCH2MqH/c9aa75ed93490461cfb68e1efe9c90.jpeg)