INZERCE
Zdroj: hanbr from Getty Images
Hovězí maso s křenovou omáčkou
Recept na lahodný hovězí roštěnec s vynikající křenovou omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Hovězí maso
- 3 stroužky Česnek
- 150 g Střední křen
- 200 ml Smetana ke šlehání
- 1 Lžíce Hladká mouka
- olej
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Udělejme to rovnoměrně, aby bylo chuťově vyvážené. 2. Vezměte do rukou masox.
2. Krok
Pak ji vložte do pekáče a pečte asi 2 hodiny. Během pečení ho občas polévejte tukem, díky kterému bude maso šťavnaté a nebude vůbec suché.
3. Krok
Ze zbylého tuku připravte omáčku. Přidejte rozdrcený česnek a krátce ho orestujte. Poté přidáme nastrouhaný křen, mouku a chvíli podusíme.
4. Krok
Nakonec přilijte smetanu, promíchejte a nechte několik minut povařit. Maso přelijte křenovou omáčkou.