INZERCE
Hovězí líčka na červeném víně
Hovězí líčka na červeném víně jsou bohatým a lahodným jídlem, ve kterém jsou líčka dušená v aromatickém červeném víně spolu s bylinkami, zeleninou a kořením.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 11⁄2 kgovězích líček
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce rajského protlaku
- 1 litrů červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce olivového oleje
- kmínová semínka
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme.
2. Krok
Rozehřejeme olivový olej na pánvi a osmahneme cibuli dokřupava.
3. Krok
Přidáme líčka a opékáme na vysoké teplotě ze všech stran, dokud nezezlátnou.
4. Krok
Do hrnce přidáme výpeky, nakrájenou mrkev, česnek, rajský protlak, bobkové listy a kmínová semínka.
5. Krok
Zalijeme směs červeného vína a hovězího vývaru a dáme vařit pod pokličkou.
6. Krok
Vaříme na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se líčka neprovaří a omáčka nezevře.
7. Krok
Můžeme dochutit solí a pepřem a podávat s rýží nebo pečivem.