INZERCE

Hovězí karabáček na pivu

Hovězí karabáček na pivu je tradiční české jídlo. Toto lahodné, křehké a šťavnaté maso s jedinečnou chutí piva je skvělým jídlem na vydatný oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího karabáčku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 500 ml piva (nejlépe tmavého) Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • Hrnek vody Přidáno do
  • List bobkový a nové koření na dochucení Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno a česnek prolisujte.

2. Krok

Na pánvi rozpálený olej a na něm opečte maso ze všech stran, aby se uzavřela jeho chuť a šťávy. V polovině pečení přidejte cibuli a česnek, orestujte dozlatova.

3. Krok

Opečené maso posypejte moukou, promíchejte a chvilku opečte. Následně přilijte pivo a mírně osolte a opepřete.

4. Krok

Přidejte bobkový list a nové koření. Pokud je potřeba, přilijte trochu vody.

5. Krok

Přikryjte a nechte dusit na mírném ohni asi hodinu a půl, dokud maso není měkké. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Oběd

2798 recepty

Těstoviny

301 recepty

Sušení

28 recepty

Dezert

1884 recepty

Saláty

266 recepty