INZERCE
Hovězí karabáček na pivu
Hovězí karabáček na pivu je tradiční české jídlo. Toto lahodné, křehké a šťavnaté maso s jedinečnou chutí piva je skvělým jídlem na vydatný oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g hovězího karabáčku
- 2 Lžíce oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 ml piva (nejlépe tmavého)
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Lžíce hladké mouky
- Hrnek vody
- List bobkový a nové koření na dochucení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno a česnek prolisujte.
2. Krok
Na pánvi rozpálený olej a na něm opečte maso ze všech stran, aby se uzavřela jeho chuť a šťávy. V polovině pečení přidejte cibuli a česnek, orestujte dozlatova.
3. Krok
Opečené maso posypejte moukou, promíchejte a chvilku opečte. Následně přilijte pivo a mírně osolte a opepřete.
4. Krok
Přidejte bobkový list a nové koření. Pokud je potřeba, přilijte trochu vody.
5. Krok
Přikryjte a nechte dusit na mírném ohni asi hodinu a půl, dokud maso není měkké. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.