INZERCE

Houby v octě

Konzervace hub v octě je skvělý způsob, jak si zachovat chuť a výživové hodnoty hub po delší dobu. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledný produkt je lahodný a dlouho skladovatelný.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg čerstvých húb Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 kuličky nového koření Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • ocet Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte na kousky nakrájené houby a nechte 10 minut vařit.

3. Krok

Po 10 minutách houby sceďte a nechejte okapat.

4. Krok

Do skleněných zavařovacích sklenic vložte bobkové listy, kuličky nového koření, chilli papričky a stroužky česneku.

5. Krok

Do sklenic následně přidejte vařené houby.

6. Krok

Vše zalijte octem tak, aby byly houby kompletně ponořené.

7. Krok

Sklenice uzavřete a nechejte na chladném a tmavém místě odstát alespoň 2 týdny před konzumací. Houby v octě recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

565 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty