INZERCE

Houby v octě

Konzervace hub v octě je skvělý způsob, jak si zachovat chuť a výživové hodnoty hub po delší dobu. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledný produkt je lahodný a dlouho skladovatelný.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg čerstvých húb Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 kuličky nového koření Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • ocet Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte na kousky nakrájené houby a nechte 10 minut vařit.

3. Krok

Po 10 minutách houby sceďte a nechejte okapat.

4. Krok

Do skleněných zavařovacích sklenic vložte bobkové listy, kuličky nového koření, chilli papričky a stroužky česneku.

5. Krok

Do sklenic následně přidejte vařené houby.

6. Krok

Vše zalijte octem tak, aby byly houby kompletně ponořené.

7. Krok

Sklenice uzavřete a nechejte na chladném a tmavém místě odstát alespoň 2 týdny před konzumací. Houby v octě recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty