INZERCE
Houby v octě
Konzervace hub v octě je skvělý způsob, jak si zachovat chuť a výživové hodnoty hub po delší dobu. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledný produkt je lahodný a dlouho skladovatelný.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 1 kg čerstvých húb
- 4 stroužky česneku
- 4 kuličky nového koření
- 2 chilli papričky
- voda
- ocet
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte na kousky nakrájené houby a nechte 10 minut vařit.
3. Krok
Po 10 minutách houby sceďte a nechejte okapat.
4. Krok
Do skleněných zavařovacích sklenic vložte bobkové listy, kuličky nového koření, chilli papričky a stroužky česneku.
5. Krok
Do sklenic následně přidejte vařené houby.
6. Krok
Vše zalijte octem tak, aby byly houby kompletně ponořené.
7. Krok
Sklenice uzavřete a nechejte na chladném a tmavém místě odstát alespoň 2 týdny před konzumací. Houby v octě recept je u konce!