INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 500 g Hladká mouka Přidáno do
  • 250 g Máslo Přidáno do
  • 150 g Cukr Přidáno do
  • 2 ks Vejce Přidáno do
  • 1 ks prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 kg jablka Přidáno do
  • skořice Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Citronová šťáva z citronu Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Směs hněťte, dokud nebude měkká a pružná. Doporučuji nechat ji alespoň půl hodiny odpočinout v chladničce.

2. Krok

Mezitím oloupejte jablka, nastrouhejte je a dejte do mísy. Pokapejte je citronovou šťávou a posypte skořicí.

3. Krok

Těsto rozdělte na dvě části. První část rozválejte a vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto navrstvíme nastrouhaná jablka a přikryjeme je druhou částí těsta. Těsto propíchejte vidličkou.

4. Krok

4.Uhnětený jablečný koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty