INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hnětený jablečný koláč
Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.
INZERCE
Ingredience
porce
15
- 500 g Hladká mouka
- 250 g Máslo
- 150 g Cukr
- 2 ks Vejce
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 kg jablka
- skořice
- špetka soli
- Citronová šťáva z citronu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Směs hněťte, dokud nebude měkká a pružná. Doporučuji nechat ji alespoň půl hodiny odpočinout v chladničce.
2. Krok
Mezitím oloupejte jablka, nastrouhejte je a dejte do mísy. Pokapejte je citronovou šťávou a posypte skořicí.
3. Krok
Těsto rozdělte na dvě části. První část rozválejte a vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto navrstvíme nastrouhaná jablka a přikryjeme je druhou částí těsta. Těsto propíchejte vidličkou.
4. Krok
4.Uhnětený jablečný koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.