Zdroj: FB: Vaříme pečeme s chutí a společně
Hermelínová pomazánka
Tento recept na hermelínovou pomazánku je u mě doma absolútní hit. Je to rychlý a jednoduchý recept, který je skvělý jako předkrm nebo pohoštění na večírku.
Ingredience
- 2 kus hermelíny
- 4 stroužky česneku
- 250 g eidamu
- 2 hrnky majonézy
- sůl a pepř podle chuti
- 1 kus velká cibule
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve hermelíny nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Poté přidáme nastrouhaný eidam, což pomazánce dodá příjemnou konzistenci a svěží chuť.
Cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme do mísy spolu se stroužky česneku, které jsem dříve pro změkčení a zesílení jejich chuti lehce na pánvi orestovala.
Majonézu rozmícháme s ostatními ingrediencemi, přidáme sůl a pepř podle chuti a vše pečlivě promícháme, aby se všechny chutě spojily.
Doporučuji pomazánku nechat alespoň hodinu odstát v lednici, abychom dosáhli harmonie chutí. Hermelínovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.