INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/JRGmppNWZuBR90R1cxKe/25ea7ba5e543dd5c44841993944d1d.png)
Hamburská hovězí pečeně
Hamburská Hovězí Pečeně je německý kulinářský specialit, který je známý pro jeho bohatou a intenzivní chuť. Jedná se o hovězí maso vařené v chutné omáčce z červeného vína, cibule a bylinek, podávané s bramborami nebo knödeli.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg hovězí pečeně
- 2 velké cibule, nakrájené na proužky
- 2 stroužky česneku, posekané
- 500 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíci sušeného majoránku
- sůl a pepř na dochucení
- 2 Lžíce rostlinného oleje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
- Hovězí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehrejte olej a z obou stran maso opečte.
2. Krok
- Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte cibuli, česnek a rajčatový protlak. Směs restujte, dokud cibule nezezlátne.
3. Krok
- Přidejte červené víno a nechte ho 10 minut redukovat.
4. Krok
- Mírně ohřejte hovězí vývar a přidejte ho do pánve. Směs přiveďte k varu a přidejte maso, hořčici a majoránku.
5. Krok
- Pokličku pánve zavřete a maso v troubě pečte dvě hodiny na 170°C.
6. Krok
- Hotovou pečeni můžete podávat například s knedlíkem či bramborami.