INZERCE

Hamburská hovězí pečeně

Hamburská Hovězí Pečeně je německý kulinářský specialit, který je známý pro jeho bohatou a intenzivní chuť. Jedná se o hovězí maso vařené v chutné omáčce z červeného vína, cibule a bylinek, podávané s bramborami nebo knödeli.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg hovězí pečeně Přidáno do
  • 2 velké cibule, nakrájené na proužky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, posekané Přidáno do
  • 500 ml červeného vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 lžíci sušeného majoránku Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

- Hovězí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehrejte olej a z obou stran maso opečte.

2. Krok

- Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte cibuli, česnek a rajčatový protlak. Směs restujte, dokud cibule nezezlátne.

3. Krok

- Přidejte červené víno a nechte ho 10 minut redukovat.

4. Krok

- Mírně ohřejte hovězí vývar a přidejte ho do pánve. Směs přiveďte k varu a přidejte maso, hořčici a majoránku.

5. Krok

- Pokličku pánve zavřete a maso v troubě pečte dvě hodiny na 170°C.

6. Krok

- Hotovou pečeni můžete podávat například s knedlíkem či bramborami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Oběd

2798 recepty

Těstoviny

301 recepty

Sušení

28 recepty

Dezert

1884 recepty

Saláty

266 recepty