Zdroj: nadianb from Canva
Halloweenský dezert ve sklenici
Tento halloweenský dezert s pomerančem ve sklenici je nejen vizuálním vrcholem, ale také absolutním chuťovým hitem. Jeho intenzivní oranžová barva a způsob, jakým hraje s různými strukturami, z něj dělají ideální dezert na večírek nebo jako dezert na halloweenskou večeři. Tento recept jsem dělala už několikrát a vždycky se povedl.
Ingredience
- 4 pomeranče
- 200 g smetanový sýr
- 50 g moučkový cukr
- 100 g šlehačka
- 1 čajová lžička vanilková esence
- 2 lžíce Pomerančový likér (volitelně)
- 50 g Čokoládové sušenky
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve opatrně oddělte vrchní tenkou vrstvu pomerančové kůry a dbejte na to, abyste odstranili pouze oranžovou vrstvu a pokud možno se vyhnuli bílé. Tím zabráníme hořkosti našeho dezertu.
Poté pomeranče rozkrojte napůl, opatrně je vydlabejte a odstraňte dužinu. Použila jsem k tomu malou lžičku a funguje to skvěle. Dužinu si ponechte na pozdější krok.
Na náplň smíchejte v míse tvaroh, moučkový cukr, šlehačku, vanilkový extrakt, pomerančový likér (volitelně) a pomerančovou kůru.
Poté rozdrťte čokoládové sušenky. Já je vždycky dávám do sáčku a válím je válečkem na plocho.
Dezert ozdobte podle libosti.