Zdroj: mariashipakina from Canva
Halloweenské koblihy
Halloweenské koblihy - vykouzlí úsměv na tváři dětem i dospělým!
Ingredience
- 1 šálek mléka
- 1⁄4 šálek cukru
- 2 lžíce Aktivního sušeného droždí
- 2 Vejce
- 1⁄4 šálek Rozpuštěné nesolené máslo
- 4 univerzální mouky
- 1⁄2 čajová lžička Soli
- rostlinný olej na smažení
- Moučkový cukr na posypání
- Potravinářské barvivo
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním mléka v hrnci na mírném ohni, dokud není na dotek teplé - dávejte pozor, aby nebylo příliš horké, protože by mohlo zničit droždí. Teplé mléko nalijte do mísy a vmíchejte cukr, dokud se zcela nerozpustí. Do mléka nasypte droždí a nechte ho asi 5 minut odstát.
V samostatné míse vyšlehejte vejce, rozpuštěné máslo, mouku a sůl. Smíchejte je s drožďovou směsí a míchejte, dokud nevznikne těsto. Těsto hněťte na pomoučeném povrchu asi 5 minut, dokud nebude hladké a pružné - nezapomeňte, že tajemství dobrých koblih spočívá ve správném hnětení těsta.
Vykynuté těsto vložíme do vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu nebo dokud se nezdvojnásobí. To je důležité pro lehké a nadýchané koblihy.
Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi 1,5 cm. Vykrajujte kolečka koblih a nechte je odpočívat, dokud se mírně nenafouknou.
Ve fritéze nebo velkém hrnci rozehřejte olej na 175 °C - tuto teplotu udržujte po celou dobu smažení. Je to důležité, aby byly koblihy dokonale propečené a nebyly příliš mastné.
Do rozpáleného oleje opatrně vložte koblihy a smažte je, dokud nezískají zlatavou barvu. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte je okapat na kuchyňské utěrce. Před zdobením je nechte zcela vychladnout.