Guláš v chlebu
Guláš s chlebem je vynikající a výrazně prezentované jídlo, které uspokojí všechny milovníky mäsa. Je ideální na rodinné oslavy nebo grilování s přáteli.
Ingredience
- 4 menší bochníky pečiva
- 1 kg hovězího masa (lze také použít kuřecí nebo vepřové)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 Lžíce kmínu
- 1 Lžíce majoránky
- 2 Lžíce hladké mouky
- Másla na osmažení
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte maso na kostičky a osmažte je na pánvi s máslem, dokud nebudou hnědé.
Osmažené maso dejte do velkého hrnce a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Dobře promíchejte.
Přidejte vodu tak, aby bylo maso zcela ponořené a vše vařte na středním ohni s pokličkou cca 1,5 hodiny, dokud maso nebude měkké.
Nakonec do guláše vmíchejte mouku rozpuštěnou v trošce vody a vařte dalších 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
Mezitím vydlabejte bochníky tak, aby zůstala tenká vrstva chleba ponechána na stranách a na dně.
Hotový guláš naplňte do připravených bochníků a podávejte.