Grissini tyčinky
Grissini, známé také jako italské chlebové tyčinky, jsou křupavé a lahodné a ideální jako předkrm nebo snack. Grissini můžete ochutnat různými bylinkami a kořením, jako je rozmarýn, tymián nebo sýr.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 1 bal suchého kvasnicového prášku g
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 Lžíce olivového oleje
- 240 ml teplé vody
- Opcionalně bylinky nebo sýr pro dochucení např rozmarýn
- česnek
- parmazán
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, kvasnice, sůl a cukr.
Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu, zatímco mícháte, až vytvoříte těsto.
Těsto vyndejte na pomoučněný povrch a vypracujte jej, dokud nebude hladké a pružné (asi 10 minut).
Těsto umístěte do mísy, pokryjte je a nechte jej kynout na teplém místě asi 1 hodinu, nebo dokud se nezdvojnásobí.
Předehřejte troubu na 200 stupňů C a vyložte plech pečícím papírem.
Těsto rozdělte na malé kousky (asi 20-25) a každý kousek vyválejte do dlouhé tenké tyčinky.
Tyčinky položte na připravený plech a pečte 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
Grissini nechte vychladnout na drátěné mřížce.
Tyto grissini tyčinky jsou skvělé samostatně nebo s dipem. Dobrou chuť!