Zdroj: Casiana Malaia's Images from Canva
Gnocchi s rajčatovou omáčkou
Moje noky už nejsou tvrdé a těžké, ale nadýchané, měkké a chutné. Klíčem je správné množství mouky a brambor. A samozřejmě rajčatová omáčka, bez které by to nebyly ty správné noky.
Ingredience
- 1 kg Brambory
- 300 g Mouka
- 1 kus vejce
- čerstvý strouhaný parmazán
- sůl, pepř
- 100 g Máslo
- Listy bazalky
- cherry rajčata
- Strouhaný sýr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte, uvařte a rozmačkejte. Když jsou ještě teplé, přidejte mouku, vejce, sůl, pepř a vzniklé těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat.
Těsto rozválejte na tenké proužky a nakrájejte na malé kousky. Poté každý kousek načechrejte vidličkou, abyste vytvořili charakteristický tvar noků.
V hrnci uvařte noky v osolené vodě - asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájená cherry rajčata a několik lístků bazalky. V této omáčce pak osmahněte uvařené noky.
Před podáváním posypte noky čerstvě nastrouhaným sýrem.