INZERCE

Zdroj: Casiana Malaia's Images from Canva

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Moje noky už nejsou tvrdé a těžké, ale nadýchané, měkké a chutné. Klíčem je správné množství mouky a brambor. A samozřejmě rajčatová omáčka, bez které by to nebyly ty správné noky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Brambory Přidáno do
  • 300 g Mouka Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • čerstvý strouhaný parmazán Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do
  • Listy bazalky Přidáno do
  • cherry rajčata Přidáno do
  • Strouhaný sýr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, uvařte a rozmačkejte. Když jsou ještě teplé, přidejte mouku, vejce, sůl, pepř a vzniklé těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat.

2. Krok

Těsto rozválejte na tenké proužky a nakrájejte na malé kousky. Poté každý kousek načechrejte vidličkou, abyste vytvořili charakteristický tvar noků.

3. Krok

V hrnci uvařte noky v osolené vodě - asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

4. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájená cherry rajčata a několik lístků bazalky. V této omáčce pak osmahněte uvařené noky.

5. Krok

Před podáváním posypte noky čerstvě nastrouhaným sýrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty