Gado Gado
Gado Gado je oblíbené indonéské jídlo, které spočívá ve směsi zeleniny, tofu a vajíček, podávané s pikantním oříškovým dresinkem. Je to jedinečné a chutnější alternativa ke klasickým salátům.
Ingredience
- 200 g tvrdého tofu
- 2 malé brambory
- 2 malé mrkve
- 200 g zelených fazolek
- 200 g zelených listových salátů
- 2 tvrdo vařená vejce
- 100 g klíčků
- 150 g arašídového másla
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 2 Lžíce palmového cukru
- 1 Hřebíček česneku
- 1 Červená chilli paprika
- limetka
- olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolek očistíme.
Tofu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do zlatova, osolíme a necháme na straně.
Brambory, mrkve a fazolky vaříme ve slané vodě do měkka. Fazolek necháme jen okusně zavařit, aby zůstaly křupavé.
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
Pro omáčku smícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, cukr, česnek, chilli a limetkovou šťávu. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá.
Na talíři rozložíme listový salát, na něj poskládáme vařenou zeleninu, tofu a vejce. Pak to všechno pokapeme arašídovou omáčkou a posypeme klíčky.
Je toto jídlo je hotové a můžeme podávat.