INZERCE

Gado Gado

Gado Gado je oblíbené indonéské jídlo, které spočívá ve směsi zeleniny, tofu a vajíček, podávané s pikantním oříškovým dresinkem. Je to jedinečné a chutnější alternativa ke klasickým salátům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g tvrdého tofu Přidáno do
  • 2 malé brambory Přidáno do
  • 2 malé mrkve Přidáno do
  • 200 g zelených fazolek Přidáno do
  • 200 g zelených listových salátů Přidáno do
  • 2 tvrdo vařená vejce Přidáno do
  • 100 g klíčků Přidáno do
  • 150 g arašídového másla Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 2 Lžíce palmového cukru Přidáno do
  • 1 Hřebíček česneku Přidáno do
  • 1 Červená chilli paprika Přidáno do
  • limetka Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolek očistíme.

2. Krok

Tofu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do zlatova, osolíme a necháme na straně.

3. Krok

Brambory, mrkve a fazolky vaříme ve slané vodě do měkka. Fazolek necháme jen okusně zavařit, aby zůstaly křupavé.

4. Krok

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

5. Krok

Pro omáčku smícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, cukr, česnek, chilli a limetkovou šťávu. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá.

6. Krok

Na talíři rozložíme listový salát, na něj poskládáme vařenou zeleninu, tofu a vejce. Pak to všechno pokapeme arašídovou omáčkou a posypeme klíčky.

7. Krok

Je toto jídlo je hotové a můžeme podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2770 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1364 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty