INZERCE

Zdroj: joannawnuk from Canva

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka s vínem je ideální volbou pro polední oběd nebo večeři, zejména v chladných dnech.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 ks cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 50 g Máslo Přidáno do
  • 2 lžíce Olivový olej Přidáno do
  • 2 lžíce Hnědý cukr Přidáno do
  • 1 l Vývar (hovězí nebo kuřecí) Přidáno do
  • 150 ml bílé víno Přidáno do
  • špetka tymiánu Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 8 plátky Bagety Přidáno do
  • 200 g Strouhaný ementál Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej a vložte do nich na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Pomalu je osmahněte.

2. Krok

K osmažené cibuli přidejte cukr a vařte ještě několik minut, dokud cibule nezkaramelizuje.

3. Krok

Poté přidejte vývar, bílé víno, bobkový list a tymián. Osolte a opepřete a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

4. Krok

Bagetu nakrájejte na plátky a opečte v troubě nebo na pánvi.

5. Krok

Polévku rozdělte do hlubokých misek vhodných do trouby, vložte do nich opečené plátky bagety a posypte je strouhaným sýrem.

6. Krok

Mísy vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a gratinujte, dokud sýr nezíská zlatohnědou barvu a bublinky. Ihned podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty