INZERCE

Zdroj: joannawnuk from Canva

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka s vínem je ideální volbou pro polední oběd nebo večeři, zejména v chladných dnech.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 ks cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 50 g Máslo Přidáno do
  • 2 lžíce Olivový olej Přidáno do
  • 2 lžíce Hnědý cukr Přidáno do
  • 1 l Vývar (hovězí nebo kuřecí) Přidáno do
  • 150 ml bílé víno Přidáno do
  • špetka tymiánu Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 8 plátky Bagety Přidáno do
  • 200 g Strouhaný ementál Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej a vložte do nich na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Pomalu je osmahněte.

2. Krok

K osmažené cibuli přidejte cukr a vařte ještě několik minut, dokud cibule nezkaramelizuje.

3. Krok

Poté přidejte vývar, bílé víno, bobkový list a tymián. Osolte a opepřete a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

4. Krok

Bagetu nakrájejte na plátky a opečte v troubě nebo na pánvi.

5. Krok

Polévku rozdělte do hlubokých misek vhodných do trouby, vložte do nich opečené plátky bagety a posypte je strouhaným sýrem.

6. Krok

Mísy vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a gratinujte, dokud sýr nezíská zlatohnědou barvu a bublinky. Ihned podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty