INZERCE

Francesinha

Francesinha je typické portugalské jídlo pocházející z města Porto. Jedná se o sendvič plněný různými druhy masa a klobásy, přikrytý sýrem a zapékaný v troubě, podávaný s pikantním omáčkou a hranolky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 plátky bílého chleba Přidáno do
  • 4 plátky šunky Přidáno do
  • 4 plátky salámu Přidáno do
  • 4 plátky pečeného masa (volně vybraného) Přidáno do
  • 4 plátky sýra (cheddar, gouda) Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 4 žloutky Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 200 ml piva Přidáno do
  • 200 ml portského vína Přidáno do
  • 400 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • 1 lžička chilli mletého Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Hranolky k podání Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na jednostranně opečené plátky chleba rozložíme plátky šunky, salámu a pečeného masa. Přikryjeme druhým plátkem chleba a na vrch dáme plátek sýra. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud není sýr rozpuštěný a zlatavý.

2. Krok

Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji opečeme drobno nakrájený česnek, poté přidáme pivo, portské víno, hovězí vývar, hořčici, žloutky, papriku a chilli. Povaříme a necháme zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme podle chuti.

3. Krok

Hotové sendviče polijeme omáčkou a podáváme s hranolkami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty