INZERCE
Francesinha
Francesinha je typické portugalské jídlo pocházející z města Porto. Jedná se o sendvič plněný různými druhy masa a klobásy, přikrytý sýrem a zapékaný v troubě, podávaný s pikantním omáčkou a hranolky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 8 plátky bílého chleba
- 4 plátky šunky
- 4 plátky salámu
- 4 plátky pečeného masa (volně vybraného)
- 4 plátky sýra (cheddar, gouda)
- 50 g masla
- 2 Lžíce olivového oleje
- 4 žloutky
- 1 Lžíce Hořčice
- 200 ml piva
- 200 ml portského vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 lžička papriky
- 1 lžička chilli mletého
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- Hranolky k podání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na jednostranně opečené plátky chleba rozložíme plátky šunky, salámu a pečeného masa. Přikryjeme druhým plátkem chleba a na vrch dáme plátek sýra. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud není sýr rozpuštěný a zlatavý.
2. Krok
Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji opečeme drobno nakrájený česnek, poté přidáme pivo, portské víno, hovězí vývar, hořčici, žloutky, papriku a chilli. Povaříme a necháme zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme podle chuti.
3. Krok
Hotové sendviče polijeme omáčkou a podáváme s hranolkami.