INZERCE
Zdroj: Scvos from Getty Images
Fialkový sirup
Osvežující a aromatický sirup s jemnou chutí fialek, který můžete použít jako přísadu do nápojů, zmrzliny, dortů nebo jen tak k občerstvení. Čerstvé fialky dodají tomuto sirupu krásnou barvu a jedinečnou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 30 g čerstvé fialky
- 250 ml voda
- 500 g cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Fialky očistěte a nechte v míse přes noc namočené ve studené vodě.
2. Krok
Druhý den fialky s vodou nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Odstavte a nechte vychladnout.
3. Krok
Procedíme přes jemné sítko do dalšího hrnce. Přidáme cukr a šťávu z citronu a vaříme asi 10 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí.
4. Krok
Hotový sirup ještě horký nalijte do připravených lahví. Pevně zavřete a nechte vychladnout.
5. Krok
V chladničce vydrží fialkový sirup až do roka. Před podáváním vždy protřepejte.