INZERCE

Zdroj: Scvos from Getty Images

Fialkový sirup

Osvežující a aromatický sirup s jemnou chutí fialek, který můžete použít jako přísadu do nápojů, zmrzliny, dortů nebo jen tak k občerstvení. Čerstvé fialky dodají tomuto sirupu krásnou barvu a jedinečnou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 30 g čerstvé fialky Přidáno do
  • 250 ml voda Přidáno do
  • 500 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Fialky očistěte a nechte v míse přes noc namočené ve studené vodě.

2. Krok

Druhý den fialky s vodou nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Odstavte a nechte vychladnout.

3. Krok

Procedíme přes jemné sítko do dalšího hrnce. Přidáme cukr a šťávu z citronu a vaříme asi 10 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí.

4. Krok

Hotový sirup ještě horký nalijte do připravených lahví. Pevně zavřete a nechte vychladnout.

5. Krok

V chladničce vydrží fialkový sirup až do roka. Před podáváním vždy protřepejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty