Zdroj: Canva
Fettuccine alfredo recept
Hledáte nový recept na těstoviny? Jeden takový pro vás mám! Jedná se o výborné alfredo fettuccine recept, které si zaruřeně zamilujete.
Ingredience
- 250 g fettuccine
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1⁄2 šálku strouhaného parmazánu
- 4 Lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Čerstvě nasekaná petržel
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte hrnec s osolenou vroucí vodou a uvařte fettuccine podle pokynů na obalu.
Svařte je al dente, aby byly příjemně k nakousnutí.
Po uvaření je sceďte a ponechte stranou.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
Přidejte jemně nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
Přidejte smetanu ke šlehání do pánve s česnekem a máslem.
Přiveďte k varu a vařte 2-3 minuty, dokud se omáčka zahustí.
Přidejte strouhaný parmazán do omáčky a promíchejte, dokud se parmazán úplně nerozpustí a omáčka nezíská hladkou konzistenci. Omáčku můžete dochutit solí a pepřem dle svého gusta.
Přidejte uvařené fettuccine do pánve se smetanovou omáčkou a vše dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách.
Podávejte horké a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou, pokud si přejete.
A fettuccine recept je u konce!