Extra čokoládový cheesecake
Luxusní chuť tvarohu a čokolády.
Ingredience
Korpus
- 1⁄2 hrnek mandlové mouky
- 1⁄2 hrnek kokosové mouky
- 1⁄4 hrnek strouhaného kokosu
- 0.2 masla
- 3 Lžíce kakaa
- 20 kapek Stévie
Náplň
- 200 g čokolády min
- 3 Lžíce kakaa
- 500 g krémového sýra či tvarohu
- 500 g řeckého jogurtu
- 50 g erythritolu
- 3 vejce velikosti M
- 2 lžíce vanilkového extraktu
Krém po upečení
- 100 g čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 200 g mascarpone
- 15 kapek Stévie
Poleva
- 80 g čokolády
- 1 Lžíce masla
Nejnovější letáky
Postup
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na náplň a nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180°C.
V míse robota promíchejte metlou krémový sýr vejce a erythritol. Nastavte robot na nejnižší otáčky a přilévejte čokoládu. Do hladké směsi vkládejte po jednom vejce a vždy počkejte, až bude dobře zapracované. Na nižší rychlost vmixujte i jogurt a vanilkový extrakt.
Směs nalijte na připravený základ. Pekáček s vodou umístěte na dno trouby pod mřížku s formou. Pečte asi 45 minut, upečený cheesecake je pevný na povrchu a při klepnutí do formy se třese. Dort nechte vychladnout v troubě při otevřených dvířkách a poté uložte do ledničky nejlíp přes noc.
Po vychladnutí uděláme krém, kdy roztopíme čokoládu ve smetaně a smícháme s mascarpone a stévií. Naneseme na vychladnutý cheesecake a opět i tuto vrstvu necháme řádně vychladnout.
Poté ještě polejeme čokoládovu polevou a po zatuhnutí v lednici ozdobíme.