INZERCE

Extra čokoládový cheesecake

Luxusní chuť tvarohu a čokolády.

INZERCE

Ingredience

porce
16

Korpus

  • 12 hrnek mandlové mouky Přidáno do
  • 12 hrnek kokosové mouky Přidáno do
  • 14 hrnek strouhaného kokosu Přidáno do
  • 0.2 masla Přidáno do
  • 3 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 20 kapek Stévie Přidáno do

Náplň

  • 200 g čokolády min Přidáno do
  • 3 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 500 g krémového sýra či tvarohu Přidáno do
  • 500 g řeckého jogurtu Přidáno do
  • 50 g erythritolu Přidáno do
  • 3 vejce velikosti M Přidáno do
  • 2 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do

Krém po upečení

  • 100 g čokolády Přidáno do
  • 100 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 200 g mascarpone Přidáno do
  • 15 kapek Stévie Přidáno do

Poleva

  • 80 g čokolády Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na náplň a nechte zchladnout.

2. Krok

Troubu předehřejte na 180°C.

3. Krok

V míse robota promíchejte metlou krémový sýr vejce a erythritol. Nastavte robot na nejnižší otáčky a přilévejte čokoládu. Do hladké směsi vkládejte po jednom vejce a vždy počkejte, až bude dobře zapracované. Na nižší rychlost vmixujte i jogurt a vanilkový extrakt.

4. Krok

Směs nalijte na připravený základ. Pekáček s vodou umístěte na dno trouby pod mřížku s formou. Pečte asi 45 minut, upečený cheesecake je pevný na povrchu a při klepnutí do formy se třese. Dort nechte vychladnout v troubě při otevřených dvířkách a poté uložte do ledničky nejlíp přes noc.

5. Krok

Po vychladnutí uděláme krém, kdy roztopíme čokoládu ve smetaně a smícháme s mascarpone a stévií. Naneseme na vychladnutý cheesecake a opět i tuto vrstvu necháme řádně vychladnout.

6. Krok

Poté ještě polejeme čokoládovu polevou a po zatuhnutí v lednici ozdobíme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty