INZERCE

Zdroj: tataks from Getty Images

Estonský kringel

Recept pro pravý estonský kringel s mákem, který je ideální na snídani nebo jako odpolední mlsání u kávy.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g krystalového cukru Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 40 g droždí Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 100 g mletého máku Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Začneme tím, že předehřejeme troubu na 180°C. Hladkou mouku, mléko, cukr, vejce, droždí, máslo a špetku soli dáme do velké mísy a vypracujeme těsto. S těstem musíme zacházet opatrně, aby se nelepilo na ruce i na pracovní plochu.

2. Krok

Následně těsto vyklopíme na pracovní plochu a vyválíme ho do obdélníkového tvaru. Důležité je, aby bylo těsto rovnoměrně tenké a bez prasklin.

3. Krok

Těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem. Těsto poté pečlivě zavineme do rolky.

4. Krok

Rolku nakrájíme na polovinu a stočíme obě části do tvaru kroužku. Musíme dbát na to, aby byly koncovky pevně stlačené, aby se nám při pečení rolky neotevřely.

5. Krok

Kroužek položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud nezíská krásnou zlatavou barvu.

6. Krok

Když je kringel hotový, necháme ho vychladnout. Já ho nejraději posypu moučkovým cukrem smíchaným s trochou vody, který dodá kringlu krásný sladký nádech a lesk.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty