INZERCE
Zdroj: blueflames from Getty Images
Dýňový koláč bez mouky
Vynikající a zdravý dýňový koláč bez přidané mouky. Má krásně kořeněnou chuť a je ideální na podzimní odpoledne.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Obsah
- 500 g hokkaido dýně
- 4 ks vejce
- 100 ml Med
- 1 ks Vanilkový extrakt
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička Mlené koření
- 1⁄2 čajová lžička Mleté hřebíčky
Nástroje
- 200 g mandlová mouka
- 50 g kokosový olej
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Mandlovou mouku, kokosový olej a vejce smíchejte dohromady, dokud se nevytvoří těsto. Těsto poté rovnoměrně rozetřete na dno a okraje koláčové formy. Těsto pečte v troubě po dobu 10 minut.
2. Krok
Obsah: Dýni očistěte, nakrájejte na malé kousky a vařte, dokud není měkká. Ve misku smíchejte vejce, med, vanilkový extrakt, skořici, mleté koření a hřebíček. Přidejte uvařenou dýni a všechno spolu rozmixujte dohladka.
3. Krok
Vylejte náplň do předpečeného těsta a pečte v troubě dalších 30-35 minut.