Zdroj: Azurita via iStockphotos
Dýně v troubě plněná mletým masem a zeleninou
Tento recept na plněné dýně v troubě je v mé domácnosti opravdu oblíbený podzimní pokrm. Vždycky se těším na dýňovou sezónu, abych mohla připravit tento hřejivý a sytý pokrm. Dýně je uvnitř měkká a sladká, zatímco náplň z mletého masa a zeleniny je pikantní a jemná. Je to opravdová lahůdka a dokonalé jídlo pro pohodu!
Ingredience
- 2 Dýně hokkaido nebo máslový ořech
- 500 g Mleté hovězí maso
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 svazek Petržel
- 1 Čajová lžička sůl
- 1⁄2 Čajová lžička pepř
- 2 polévková lžíce olivový olej
- 100 g Strouhaný sýr
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia horní/spodní ohřev. Pokud používáte konvektomat, doporučuji teplotu 180 stupňů, abyste dosáhli rovnoměrného propečení dýně. Recept na plněnou dýni do trouby se připravuje podle níže uvedeného návodu !
Odřízněte horní část dýně a odstraňte z ní semena a vlákna. Praktickým nástrojem se zde stane naběračka na zmrzlinu.
Potřete dýně zvenku i zevnitř olivovým olejem a posypte je uvnitř asi polovinou soli a pepře. Nyní je můžete vložit doprostřed trouby a péct asi 40 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli a česnek na jemné kostičky a očistěte papriky a také je nakrájejte na malé kostičky. Mleté maso osmažte na pánvi, dokud se nerozpadne a nezhnědne. Poté přidejte zeleninu a několik minut smažte.
Jakmile jsou dýně měkké a lehce zhnědlé, vyjměte je z trouby. Buďte opatrní, protože dýně může být velmi horká.
Dýně naplňte směsí mletého masa a zeleniny, posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby na dalších 15 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
Před podáváním ozdobte plněné dýně čerstvou petrželkou. Vychutnejte si jídlo!