INZERCE

Zdroj: Marén Wischnewski for Adobe Stock

Dušený tuřín podle babiččina receptu

V dětství byl v chladném období vždycky čas na domácí guláš. Na tento tradiční meklenburský recept, který pochází z babiččiny kuchyně, mám ty nejhezčí vzpomínky. Díky vydatné směsi wruken guláše a jeho hřejivé chuti stále přináší do mého domova uklidňující teplo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Švéd (známý také jako tuřín nebo brukev) Přidáno do
  • 200 g Brambory Přidáno do
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 KL Majoránka Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Přípravu dušeného tuřínu začněte oloupáním tuřínu, brambor a mrkve a jejich nakrájením na kousky. Zelenina by měla být nakrájena na stejné kousky, aby se rovnoměrně uvařila.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na velké pánvi s olivovým olejem. Malý tip: pokud cibuli a česnek osmažíte jako první a teprve poté přidáte ostatní zeleninu, bude výsledný pokrm aromatičtější.

3. Krok

Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji asi 5-7 minut spolu s cibulí a česnekem. V této fázi platí, že čím déle budete zeleninu smažit na mírném ohni, tím intenzivnější bude její chuť.

4. Krok

Poté do pánve nalijte zeleninový vývar a zeleninu vařte, dokud nezměkne. To by mělo trvat asi 15-20 minut.

5. Krok

Guláš dochuťte solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Pokud používáte čerstvé bylinky, přidejte je až na konci, aby neztratily svou chuť.

6. Krok

Pokračujte v dušení, dokud se tekutina nezredukuje a zelenina nebude uvařená podle vašich představ. Dbejte na pravidelné míchání, aby se dušené maso nepřipálilo.

7. Krok

Tento lahodný a pikantní dušený wruken je ideální pro chladné zimní večery. Vychutnejte si ho s čerstvým chlebem a získejte plnohodnotné a syté jídlo.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty