INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9XeiQWswS8yQb07mjuu9/37a776c214cafbc0032a006b2957e3.jpeg)
Zdroj: sal61 from Getty Images
Dušené artyčoky
Tradiční italský recept, ideální pro milovníky artyčoků. Tento pokrm vyžaduje jen málo ingrediencí, ale vyžaduje pečlivou přípravu, aby vynikla přirozená sladkost artyčoků a bohatost dušeného koření.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 8 celý Artičoky
- 2 hřebíček česnek
- 1 hrst Nasekaná petržel
- 100 ml olivový olej
- sůl a pepř
- 200 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Očistěte artičoky, odstraňte nejtvrdší vnější listy, ořízněte špičky a dejte do studené vody okyselené citrónovou šťávou, aby neztmavly.
2. Krok
V široké pánvi nechte česnek osmažit v olivovém oleji.
3. Krok
Přidat do pánve artičoky, sůl a pepř. Dusit několik minut.
4. Krok
Přidejte vodu, zakryjte a vařte na středním ohni asi 40 minut, nebo dokud nebudou artičoky měkké.
5. Krok
Posypat nasekanou petrželí před podáváním.