INZERCE

Zdroj: sal61 from Getty Images

Dušené artyčoky

Tradiční italský recept, ideální pro milovníky artyčoků. Tento pokrm vyžaduje jen málo ingrediencí, ale vyžaduje pečlivou přípravu, aby vynikla přirozená sladkost artyčoků a bohatost dušeného koření.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 celý Artičoky Přidáno do
  • 2 hřebíček česnek Přidáno do
  • 1 hrst Nasekaná petržel Přidáno do
  • 100 ml olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 200 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Očistěte artičoky, odstraňte nejtvrdší vnější listy, ořízněte špičky a dejte do studené vody okyselené citrónovou šťávou, aby neztmavly.

2. Krok

V široké pánvi nechte česnek osmažit v olivovém oleji.

3. Krok

Přidat do pánve artičoky, sůl a pepř. Dusit několik minut.

4. Krok

Přidejte vodu, zakryjte a vařte na středním ohni asi 40 minut, nebo dokud nebudou artičoky měkké.

5. Krok

Posypat nasekanou petrželí před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty