INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Dušená hlíva ústřičná
Recept na dušenou hlívu ústřičnou, vhodný k obědu nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Hlíva ústřičná
- 2 ks Cibule
- 3 stroužky Česnek
- 2 pl Hořčice
- 3 pl Rajčatové pyré
- 1 pl papriky
- 4 ks Brambory
- sůl a pepř
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nakrájejte cibuli a česnek a osmahněte je na oleji, dokud česnek mírně nezhnědne. V této fázi přidejte hořčici a rajčatový protlak a vše společně chvíli restujte.
2. Krok
Do pánve přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou - nejprve ji opečte na vysokém ohni, aby se opekla a neztratila strukturu. Když pustí vodu, snižte teplotu a nechte vodu odpařit.
3. Krok
Přidejte koření, které můžete upravit podle chuti. Já osobně vždy přidávám trochu mleté červené papriky pro pikantnější chuť.
4. Krok
Do guláše přidejte nakrájené brambory.
5. Krok
Nechte dušené maso dusit na mírném ohni asi 15-20 minut.