INZERCE
Dršťková polévka z kotrče
Polévka z kotrče je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou chuť a výživnost. Tento recept přináší dršťkovku z kotrče, což jí dodává speciální gurmánský nádech.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězích dršťek (kotrče)
- 1 cibule
- 6 Karafiáty česneku
- 2 Lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 1⁄2 lžíce majoránky
- 1⁄2 lžíce kmínu
- 2 ks bobkový list
- 4 ks nové koření
- sůl, pepř
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Po uvaření dršťky vyjmeme, vývar sceďme a dršťky necháme vychladnout. Po vychladnutí je nakrájíme na drobné kousky.
2. Krok
Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a pokrájené česnek. Ke zpěněnému česneku přidáme hladkou mouku a smícháme do zlatohnědé jíšky.
3. Krok
Do jíšky vložíme nakrájené dršťky, promícháme a přilijeme vývar. Přidáme bobkový list, nové koření, kmín a majoránku.
4. Krok
Polévku vaříme asi hodinu, poté dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme smetanu.
5. Krok
Hotovou polévku podáváme s chlebem. Dršťková z kotrče je hotová!