Drobenka na buchtu
Drobenka na buchtu je křupavá vrstva, která se tradičně používá na posypání buchet, koláčů nebo jiných pečených dezertů.
Ingredience
- 1 plechovka drobenky
- 6 velké buchet
- 1 hrnek masla
- 1 a půl hrnku cukru
- půl hrnku mléka
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 2 lžíce skořice
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
Nejnovější letáky
Postup
1) Rozpalte troubu na cca 180 stupňů Celsia a vymažte plech na pečení.
2) Rozkrájejte buchty na kousky a odložte stranou.
3) Rozpusťte máslo v hrnci na středním ohni. Přidejte cukr, mléko, vanilkový, skořici a muškátový oříšek. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Nechejte vařit asi 5 minut.
4) Nasypte drobenku do směsi a míchejte, dokud nedostanete homogenní konzistenci.
5) Položte kousky buchet na připravený plech pro pečení. Nalijte směs drobenky na vrchol.
6) Pečte buchty s drobenkou v troubě po dobu 25-30 minut nebo dokud nejsou zlatohnědé a drobenka se trochu nadechla.
7) Hotové buchty s drobenkou podávejte teplé.