Zdroj: oliwiaziolkowska from Getty Images
Dort s třešněmi a mascarpone krémem
Tento dort se hodí k různým příležitostem, nejen jako jednoduchý dezert. Měla jsem mnoho příležitostí ho připravit a pokaždé vyšel perfektně. Doufám, že vám mé zkušenosti a tipy při jeho přípravě pomohou.
Ingredience
- 200 g Trávicí sušenky
- 100 g Máslo
- 500 g Třešně
- 250 g Cukr
- 500 g Sýr mascarpone
- 200 ml Krém
- 2 lžíce želatiny
- 3 lžíce vody
- Třešně na ozdobu
- třešňový džem
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku. Můj tip: snadněji to zvládnete mixérem.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte do něj rozdrobené sušenky a dobře promíchejte. Takto připravenou směs rozetřete na dno dortové formy a rukou ji přitlačte, aby byla rovnoměrná a pevná. Formu vložte na 30 minut do chladničky.
Mezitím připravte třešně. Slijte z nich šťávu a poté je smíchejte s cukrem. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.
V míse smíchejte sýr mascarpone se smetanovým sýrem. Rozpusťte želatinu v horké vodě a přidejte ji do směsi, dobře promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
Dort dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby směs dobře ztuhla.
Krém potřete třešňovým džemem a ozdobte třešněmi.