INZERCE

Zdroj: Canva

Domácí zavařené lečo

Domácí lečo zavařené, oblíbené tradiční jídlo, které má svůj původ v Maďarsku. V tomto receptu se dozvíte, jak si připravit domácí zavařené lečo, které můžete konzumovat i mimo sezónu, kdy jsou k dostání čerstvé papriky a rajčata.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kg rajčat Přidáno do
  • 1 kg žlutých paprik Přidáno do
  • 1 kg cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml slunečnicového oleje Přidáno do
  • sůl, pepř dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • Ocet k dochucení Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Rajčata, papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Krok

Na velkém hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.

3. Krok

Přidáme nakrájený česnek, rajčata a papriku. Přidáme sůl, cukr, mletou papriku a pepř dle chuti.

4. Krok

Za občasného míchání dusíme zeleninu asi hodinu, poté přidáme ocet a vaříme dalších 15 minut.

5. Krok

Horké lečo plníme do předem vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme zavařovačkou přejít teplotou 85°C hodinu a půl. Takto připravené lečo skladujeme v chladu a temnu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty