Zdroj: Canva
Domácí zavařené lečo
Domácí lečo zavařené, oblíbené tradiční jídlo, které má svůj původ v Maďarsku. V tomto receptu se dozvíte, jak si připravit domácí zavařené lečo, které můžete konzumovat i mimo sezónu, kdy jsou k dostání čerstvé papriky a rajčata.
Ingredience
- 2 kg rajčat
- 1 kg žlutých paprik
- 1 kg cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml slunečnicového oleje
- sůl, pepř dle chuti
- 2 Lžíce cukru
- Ocet k dochucení
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata, papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na velkém hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme nakrájený česnek, rajčata a papriku. Přidáme sůl, cukr, mletou papriku a pepř dle chuti.
Za občasného míchání dusíme zeleninu asi hodinu, poté přidáme ocet a vaříme dalších 15 minut.
Horké lečo plníme do předem vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme zavařovačkou přejít teplotou 85°C hodinu a půl. Takto připravené lečo skladujeme v chladu a temnu.