INZERCE

Zdroj: Canva

Domácí zavařené lečo

Domácí lečo zavařené, oblíbené tradiční jídlo, které má svůj původ v Maďarsku. V tomto receptu se dozvíte, jak si připravit domácí zavařené lečo, které můžete konzumovat i mimo sezónu, kdy jsou k dostání čerstvé papriky a rajčata.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kg rajčat Přidáno do
  • 1 kg žlutých paprik Přidáno do
  • 1 kg cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml slunečnicového oleje Přidáno do
  • sůl, pepř dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • Ocet k dochucení Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Rajčata, papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Krok

Na velkém hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.

3. Krok

Přidáme nakrájený česnek, rajčata a papriku. Přidáme sůl, cukr, mletou papriku a pepř dle chuti.

4. Krok

Za občasného míchání dusíme zeleninu asi hodinu, poté přidáme ocet a vaříme dalších 15 minut.

5. Krok

Horké lečo plníme do předem vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme zavařovačkou přejít teplotou 85°C hodinu a půl. Takto připravené lečo skladujeme v chladu a temnu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty