INZERCE

Zdroj: ingermarthe from Getty Images

Domácí víno

Recept na výrobu lahodného domácího vína z hroznů.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 30 kg hrozny Přidáno do
  • 7 kg cukru Přidáno do
  • víno kvasinky Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme hrozny - tedy jejich omytí a odstranění stopky.

2. Krok

Poté hrozny rozdrtíme - to můžete udělat ručně nebo pomocí speciálního droliču na hrozny.

3. Krok

Drcené hrozny přímo po pár hodinách fermentují, v což nám pomohou kvasinky. Přidejte do hroznů víno kvasinky.

4. Krok

Cukr přidejte společně s kvasinkami - jeho množství záleží na sladkosti hroznů a preferenci, já osobně přidávám asi 7 kg na celkové množství.

5. Krok

Celou směs hroznů, cukru a kvasinek přendáme do kvasné nádoby (ideálně skleněné nebo nerezové) a necháme na teplém klidném místě.

6. Krok

Zkontrolujte průběh kvašení každých pár dní, případně minimálně jednou týdně. Sledujte zejména pěnu na povrchu - ta odpovídá průběhu kvašení.

7. Krok

Po ukončení kvašení (cca 1-2 týdny), necháme víno další měsíce zrát. Po této době víno přecedíme a dáme do sudu k dalšímu zrání.

8. Krok

Po zrání (které může trvat 4-5 měsíce) si můžete otevřít první lahev a vychutnat si výsledek vaší práce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty