INZERCE

Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu

Domácí trdelník

Recept na vynikající domácí trdelník.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 80 g máslo Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 3 lžíce moučkového cukru Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 1 čerstvé droždí Přidáno do
  • Štipka Sůl Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • skořicový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvas. Do teplého mléka dáme lžičku cukru a droždí. Kvas přidáme do směsi a vypracujeme těsto (podle potřeby přidáváme mouku). Necháme kynout cca 20-30 minut na teplém místě.

2. Krok

Vykyšlé těsto si rozdělíme na bochníky, které vyválíme na tloušťku 0,5 cm. Vyválené těsto rozkrájíme na 3 cm široké proužky a pevně je namotáme na váleček tak, aby se překrývaly. Váleček obalíme celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potřeme olejem a obalíme v skořicovém cukru.

4. Krok

Připravený trdelník dáme na hlubší plech tak, aby rukojeti válečku byly opřené o strany plechu - těsto se nesmí dotýkat dna. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 150-160 stupních po dobu 10-15 minut do zlatova.

5. Krok

Po upečení opatrně sundáme trdelník z válce a ještě jednou ho obalíme v posypce a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty